środa, 13 kwietnia 2016

Pasztet z Soi bez mięsa - zdrowe żywienie



Pasztet bez mięsa możecie jeść bez problemu do ciemnego pieczywa przy wychodzeniu z diety.

Składniki :

  • Soja
  • Włoszczyzna
  • Cebula
  • Czosnek
  • Płatki owsiane górskie
  • sól, pieprz
  • białko jajka
  • Olej kokosowy
  • natka pietruszki
  • pieczarki
Przygotowanie :
Soję namaczamy na cały dzień lub na noc następnie gotujemy.
Warzywa (włoszczyznę gotujemy do miękkości)
Płatki owsiane namaczamy w gorącej wodzie.
Pieczarki kroimy i przesmażamy na oleju kokosowym z cebulą, czosnkiem i pieprzem na koniec dodajemy sól.
Natkę pietruszki drobno kroimy
Dodajemy przypraw ziołowych jakie lubimy.
Wszystko razem mieszamy i blenderem blenderujemy i dodajemy białka jajka.
Pasztet blenderujemy na gładko ile się da oczywiście. Próbujemy do smaku.
Wstawiamy do formy do piekarnika na godzinę na 200 stopni.

Smacznego:)


Link do grupy wsparcia na FB
Grupa wsparcia - Dieta Dr Dąbrowskiej - wsparcie i pomoc :)


Pomocne filmy :
6 tygodni post oczyszczająco leczniczy - co jeść ?

Leczenie kręgosłupa :
Jak w 5 minut zrzuciłem 3 cm w pasie i wyleczyłem kręgosłup




1 komentarz:

  1. Niestety przepis jest słaby, bo nie ma ilości w jakich miesza się składniki.

    OdpowiedzUsuń