środa, 13 kwietnia 2016

Pasta do kanapek z czerwonej soczewicy:)

PASTA Z SOCZEWICY



Wszystkim bardzo serdecznie polecam pastę na kanapki z soczewicy czerwonej.
Jest to świetne rozwiązanie dla osób które wychodzą z diety warzywno-owocowej.
Do takiej pasty u mnie w domu jadamy ciemne pieczywo własnego wypieku oraz ogórki kiszone.
Składniki możemy dobrać ilościowo jak chcemy i dla ilu osób robimy.

Składniki :

  • Czerwona soczewica
  • cebula
  • czosnek
  • papryka czerwona
  • koncentrat pomidorowy 
  • pieprz
  • sól
  • natka pietruszki
  • olej kokosowy

Przygotowanie:
Soczewicę płuczemy i gotujemy.
 Od zagotowania 10 minut i odlewamy oraz płuczemy.
Czosnek z cebulką kroimy w talarki i podsmażamy na oleju kokosowym na szklisto.
Świeżą paprykę czerwoną kroimy w grubszą kostkę .
Wszystko wrzucamy do jednego garnka lub miski dodajemy sól, pieprz, koncentrat pomidorowy łyżkę stołową oleju kokosowego albo dwie w zależności jak kto woli.
Blenderujemy na gładką masę.
Przekładamy do pojemnika posypujemy natką pietruszki i wkładamy do lodówki.
Pasta może stać w lodówce nawet półtora tygodnia i jest dobra.

Życzę smacznego na zdrowym żywieniu :)

Zapraszam do obejrzenia filmu :)
Wychodzenie z diety i prowiant do lasu na wycieczkę :)

Ćwiczenie na kręgosłup
Jak w 5 minut zrzuciłem 3 cm w pasie i wyleczyłem kręgosłup

Zapraszam do grupy wsparcia na Facebook
Dieta Dr Dąbrowskiej - wsparcie i pomoc :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz